wtorek, 5 stycznia 2016

Kreacja i przepis na pyszne gofry czekoladowe

             




        



Gofry czekoladowe krok po kroku

  •  czas: ok. 25 minut
  •  
  •  liczba porcji: 12 sztuk

Składniki:

  • 250 g mąki
  • 125 g masła rozpuszczonego
  • ok. 140 g wody
  • 2 jajka
  • 50 g cukru
  • 2 łyżeczki proszku
  • 2 łyżki kakao





Przygotowanie gofrów czekoladowych

Wszystkie składniki mieszam w misce na gładką masę.









Przygotowanie gofrów czekoladowych

KROK 2:Nalewam porcję ciasta (łyżkę wazową) i zapiekam, aż będą rumiane. Po wyjęciu gofry będą wydawać się miękkie, ale po chwili staną się kruche. Smacznego.



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz